Skip to main content
 Over ons

“Laat je leiden door je talent. Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt!”
-Anja Hilgers

Over Anja

Werkwijze en visie

Opdrachtgevers

[QuoteRotatorPlus title=”” delay=”5″ fade=”1″ fadeout=”1″ random=”No” openquote=”“” closequote=””” height=”100″ width=”600″ fontsize=”18″ unit=”px” category=”Over”]

Over Anja

“Zo’n 15 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de talentgerichte benadering. Ineens ging ik anders naar mijn werk kijken. Waarom niet méér doen waar ik goed in ben en energie van krijg? Ik merkte dat hierdoor veel meer ruimte in mijn hoofd ontstond, ik ging andere dingen oppakken en wisselde uiteindelijk van baan.  Nog steeds ervaar ik dagelijks wat het doet als mensen hun talent bewuster inzetten. Ik vind het fantastisch om anderen te helpen hun natuurlijke kracht slimmer te benutten en daarin te groeien. Om zo meer plezier te halen uit wat je doet én je impact te vergroten”.

Anja Hilgers is oprichter en eigenaar van Wake up your Talent. Anja is een ervaren adviseur en trainer en houdt zich ruim 15 jaar bezig met leren, talentontwikkeling en leiderschap. Haar achtergrond als verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en opleidingskundige toont haar affiniteit met groei en ontwikkeling van mensen en organisaties.  Vanuit een mensgerichte, positieve, hands-on aanpak begeleidt zij medewerkers, leidinggevenden en teams bij het inzetten van talent en het versterken van prestaties. In 2016 publiceerde zij samen met Charlotte Staats het boek: ‘De weg naar excellent leiderschap’.

Wake up your Talent werkt nauw samen met de volgende (netwerken van) professionals op het vlak van talentontwikkeling, leiderschap en vitaliteit. Door slim samen te werken en kwaliteiten van samenwerkingspartners te benutten, waarborgt Wake up your Talent de continuïteit en inzet van benodigde (aanvullende) expertise bij complexere of grootschaligere vraagstukken.

Accreditaties/ registraties:

Aanvullende expertise:

  • Jobcrafting, Appreciative Inquiry, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken, Action Learning, Agile werken, High Impact Learning

[QuoteRotatorPlus title=”” delay=”5″ fade=”1″ fadeout=”1″ random=”No” openquote=”“” closequote=””” height=”100″ width=”600″ fontsize=”18″ unit=”px” category=”Over ons”]

Werkwijze en visie

Werkwijze

Mijn aanpak is positief, uitnodigend, spiegelend en doortastend. Bij coaching nodig ik je steeds uit te verbinden met je eigen kracht, verlangens en behoefte. Belangrijk is dat jij zelf in regie blijft. Hierbij is niet alleen aandacht voor sterke punten, maar ook voor patronen en onderliggende opvattingen die je belemmeren je kracht optimaal in te zetten. Om zo los te laten wat je niet meer nodig hebt en (nog meer) te zijn wie je bent!

Visie

Waar Wake up your Talent voor gaat: vergroten van werkplezier en bijdragen aan duurzame organisaties door te investeren in menselijk kapitaal. Wake up your Talent gelooft in organisaties waarin medewerkers dagelijks datgene doen waar ze goed in zijn en vanuit hun natuurlijke kracht optimaal waarde toevoegen. Hierbij is altijd oog voor de omgeving, het systeem waarbinnen jij of je team functioneert en (onbewuste) patronen en aannames waarmee je ongewenst gedrag in stand houdt. Door bewust te worden van de eigen onbewuste aannames en patronen, vergroot je je eigen vrije ruimte én die van anderen.

nisaties waarin medewerkers dagelijks datgene doen waar ze goed in zijn en optimaal waarde toevoegen.

Waar Wake up your Talent voor staat:

  • Vertrek vanuit eigen kracht

Vertrekken vanuit eigen kracht en successen verhoogt het zelfvertrouwen en de motivatie.

Bovendien hebben mensen meer groeipotentieel op de punten waar hun talent ligt. Wake up your Talent helpt je bij het ontdekken van je oorspronkelijke kwaliteiten en wie je ten diepste bent.

  • Oog voor hoofd, hart en buikVaak staan deze aspecten niet goed met elkaar in verbinding. Dat zorgt voor onrust en energieverlies. Door deze aspecten weer met elkaar in verbinding te brengen blijf je beter in balans en vergroot je je impact. Door stil te staan bij wie je in de kern bent, waar je voor staat, wat je kernwaarden, drijfveren en verlangens zijn, krijg je beter inzichtelijk waar je gedachten, gevoelens en handelen door gestuurd en beïnvloed worden. Interessant is of dit ook in lijn is met je werkzaamheden.

Benut verschillen

Je hebt elkaar nodig om tot nieuwe aanpakken te komen en adequaat te handelen in een snel veranderende omgeving. De verschillen in het team zijn een voorwaarde om een beter resultaat te bereiken, ze helpen juist om te excelleren! Hierbij gaat het zowel om het benutten van elkaars kracht, als om het creëren van een vangnet voor zwakke punten.

  • Durf te experimenteren

Mensen die experimenteren ontwikkelen zich sneller. Om in te spelen op veranderingen en met vernieuwingen te komen is het nodig om buiten gebaande paden te treden. Vanuit eigen kracht is dit vaak makkelijker en.. elke kleine stap opent nieuwe deuren.

  • Houd het resultaat voor ogen

Dragen alle individuele prestaties bij aan dat grotere gezamenlijk resultaat?

Wake up your Talent helpt het gewenste resultaat te formuleren en daar doelgericht naartoe te werken.

Over/Tools

Wake up your Talent maakt gebruik van diverse ondersteunende tools bij coaching en training. Onder andere

  • DISC analyse (inzicht in voorkeursgedrags- en communicatiestijlen)
  • Drijfveren analyse (inzicht in persoonlijke drijfveren en drijfveren in het team)
  • Strengthscope (talentanalyse voor individuen, teams of leiders). Klik hier voor meer informatie over Strengthscope.

Strengthscope ®

Voor het ontdekken en optimaal benutten van talent maakt Wake up your Talent gebruik van diverse ondersteunde tools zoals de Strengthscope®. De Strengthscope® is een zeer bruikbaar instrument voor individuen, teams of leiders.

De Strengthscope® is wereldwijd een van de meest gebruikte en complete talentenanalyses, ontwikkeld door James Brook en Dr. Paul Brewerton. Het is een tool die gebruikt kan worden om meer energie uit het werk te halen en om performance te versterken. Interessant zijn ook de 360-graden feedback mogelijkheid en de StrengthscopeLeader™, gericht op leiders.  Strengthscope® is de enige sterke punten test ter wereld die wetenschappelijk is gecertificeerd door de ‘British Psychological Society’ en is inmiddels ook vertaald in het Nederlands.

De analyse kan afhankelijk van de wensen gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Klik hier om een indruk van de StrengthscopeLeader

Opdrachtgevers

Talentontwikkeling

Leiderschap

Vitaliteit